محاسبه آنلاین حق بیمه قراردادهای پیمانکاری
باتوجه به ماده38 قانون تامین اجتماعی در مواردی که انجام کار بطور مقاطعه و قراردادهای پیمانکاری به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار میشود. کارفرما باید در قراردادی که منعقد میکند. مقاطعه کار را متعهد نماید. که کارکنان خود و همچنین کارکنان مقاطعه کاران فرعی را نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه نماید. وکل حق بیمه را به ترتیب مقرر در ماده۲۸ قانون تامین اجتماعی بپردازد .
پرداخت 5درصد بهای کل کار مقاطعهکار از طرف کارفرما، موکول به ارائه مفاصاحساب از طرف سازمان خواهد بود. در مورد مقاطعهکارانی که صورت مزد و حقبیمه کارکنان خود را در موعد مقرر به سازمان تسلیم و پرداخت میکنند. معادل حقبیمه پرداختی بنا به درخواست سازمان از مبلغ مذکور آزاد خواهد شد.
هرگاه کارفرما آخرین قسط مقاطعهکار را بدون مطالبه مفاصاحساب سازمان بپردازد. مسئول پرداخت حقبیمه مقرر و خسارات مربوط خواهد بود و حق دارد وجوهی را که از این بابت به سازمان پرداخته است،از مقاطعهکار مطالبه و وصول کند.
قراردادهای ماده 38 قانون تامین اجتماعی با توجه به نوع کار و ضرایب حقبیمه، از جهات مختلفی قابل تقسیمبندی هستند.
از قبیل قراردادهای اجرایی– خدماتی یا مشاورهای، قراردادهای مکانیکی یا دستی و…
بهطورکلی به سه دسته عمده طبقهبندی میشوند:
- بخش اول: قراردادهای مشمول ضوابط طرحهای عمرانی
- بخش دوم: قراردادهای غیرعمرانی
- بخش سوم: موارد خاص قراردادهای غیر عمرانی
قراردادهای مشمول ضوابط طرحهای عمرانی الزامی است:
الف) قرارداد براساس فهرست بهای پایه سازمان برنامهوبودجه (قراردادهای پیمانکاری) یا ضوابط تیپ سازمان مزبور (قراردادهای مشاورهای) منعقد شده باشد.
ب) تمام یا قسمتی از بودجه عملیات از محل اعتبارات عمرانی دولت (اعتبارات عمرانی ملی، منطقهای، استانی) تامین شده باشد.
جرائم قرارداد های پیمانکاری
جرائم قراردادهای پیمانکاری شامل جریمه عدم ارسال لیست حق بیمه ماهانه وجریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه میباشد.
در صورتیکه کارفرما از ارسال لیست و پرداخت حق بیمه کارگران خود در مهلت مقرر درقرارداد و قانون خودداری نماید. براساس قانون پیمانکار مشمول جریمه تاخیر ارسال لیست وپرداخت حق بیمه خواهندبود.